ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ

Η ηλιακή ακτινοβολία αποτελεί πηγή ζωής για τον άνθρωπο, αλλά και ταυτόχρονα πηγή σοβαρών κινδύνων. Εξυπηρετεί βασικές διεργασίες του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο έχει βλαβερές συνέπειες, όπως το έγκαυμα, τις φωτοδερματοπάθειες, τη φωτογήρανση, τις οφθαλμικές βλάβες και τον καρκίνο του δέρματος.

Περισσότερα +

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η ηλιακή ακτινοβολία αποτελεί πηγή ζωής για τον άνθρωπο, αλλά και ταυτόχρονα πηγή σοβαρών κινδύνων. Εξυπηρετεί βασικές διεργασίες του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο έχει βλαβερές συνέπειες, όπως το έγκαυμα, τις φωτοδερματοπάθειες, τη φωτογήρανση, τις οφθαλμικές βλάβες και τον καρκίνο του δέρματος. Τα Ελβετικά δερμοκαλλυντικά MEY OF SWITZERLAND, προσφέρουν την απαραίτητη αντηλιακή προστασία για όλους τους τύπους επιδερμίδας (ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες).

Ακολουθούν γενικές πληροφορίες για την υπεριώδη ακτινοβολία, τις αρνητικές επιδράσεις αυτής, τον τρόπο προστασίας, καθώς και τα κατάλληλα αντηλιακά προϊόντα (αντηλιακή κρέμα και γαλάκτωμα), με δείκτες αντηλιακής προστασίας (SPF) 25 και 50+.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΥΠΕΡΙΩΔΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Το ηλιακό φως διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ακτινοβολιών, οι οποίες δεν φθάνουν όλες με τον ίδιο βαθμό στην επιφάνεια της γης. Η ακτινοβολία που φθάνει στην επιφάνεια της γης είναι ένα μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας (UVA, UVB, UVC), της ορατής (VIS) και της υπέρυθρης (IR). Η επικινδυνότητα της UV ακτινοβολίας εξαρτάται και από τον τύπο του δέρματος και τη χρονική διάρκεια της έκθεσης.

Οι επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) σε κυτταρικό επίπεδο, αλλά και στο δέρμα είναι οι εξής:

Σε κυτταρικό επίπεδο:
Διάσπαση κολλαγόνου
Παραγωγή ελευθέρων ριζών
Επιδρούν αρνητικά σε ένζυμα που παίζουν ρόλο σε επιδιορθωτικούς μηχανισμούς του DNA.
Καταστολή κυττάρων του αμυντικού συστήματος
Κυτταρικός θάνατος (απόπτωση)

Στο δέρμα:
Αλλεργικές αντιδράσεις
Έγκαυμα
Φωτογήρανση
Ακτινικές υπερκερατώσεις, δυσπλαστικοί σπίλοι
Κακοήθεις βλάβες (βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, μελάνωμα)

ΦΡΟΝΤΙΔΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Το δέρμα διαθέτει φυσικούς μηχανισμούς προστασίας απέναντι στις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας, οι οποίοι είναι οι εξής:

Η πάχυνση της επιδερμίδας για την εξασφάλιση της προστασίας των βαθύτερων ζωντανών επιδερμικών κυττάρων.
Η αύξηση δηλαδή των επιπέδων χρωστικής μελανίνης (το γνωστό μαύρισμα).
Ο ιδρώτας και το σμήγμα.

Πέραν από τους φυσικούς μηχανισμούς προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία που διαθέτει το δέρμα, υπάρχει ανάγκη εξωτερικής προστασίας, μέσω της χρήσης αντηλιακού προϊόντος, το οποίο θα ελαχιστοποιήσει ή/και θα αποτρέψει τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.

Η φωτο-προστατευτική ικανότητα ενός αντηλιακού μετράται με τον υπολογισμό του δείκτη ηλιακής προστασίας SPF (Sun Protection Factor). Όσο υψηλότερος είναι ο δείκτης ηλιακής προστασίας του αντηλιακού προϊόντος, τόσο μεγαλύτερη είναι και η προστασία που παρέχει.

Πρέπει πριν από κάθε έκθεση στον ήλιο να εφαρμόζεται ομοιόμορφα επαρκή ποσότητα σε πρόσωπο και σώμα και να επαναλαμβάνεται συχνά σε περίπτωση παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο και ιδιαίτερα μετά το κολύμπι.

MEY SUN CARE CREAM MEDIUM PROTECTION SPF 25 75ml

Λιανική τιμή: 28,23€

Η αντηλιακή κρέμα MEY SUN CARE CREAM MEDIUM PROTECTION SPF 25 είναι μη λιπαρής υφής, κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και ιδιαίτερα για τα ευαίσθητα δέρματα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

MEY SUN EMULSION VERY HIGH PROTECTION SPF 50+ 75ml

Λιανική τιμή: 31,55€

Το αντηλιακό προϊόν MEY SUN EMULSION VERY HIGH PROTECTION SPF 50+ παρέχει πολύ υψηλή προστασία και ασφάλεια, χάρη στα ευρέος φάσματος φίλτρα UVB και UVA ακτινοβολίας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

ΜΕΥ BB CREAM spf 25 40ml

Λιανική τιμή: 25,00€

Ενυδατική κρέμα με χρώμα και αντηλιακό δείκτη προστασίας SPF 25.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ