Άρθρα

Ενυδάτωση προσώπου

Ενυδατωμένο δέρμα όλο το χρόνο

Η ενυδάτωση του προσώπου καθορίζει την υγιή όψη και λάμψη της επιδερμίδας. Η σωστή ενυδάτωση ενισχύει σε μεγάλο βαθμό το δέρμα από την πρόωρη φθορά. Παρακάτω θα βρείτε όλα τα μυστικά για την σωστή ενυδάτωση του δέρματος ολόκληρο το χρόνο.

1. Μην αφήνετε το σαπούνι καθαρισμού να μείνει για πολλή ώρα στο πρόσωπο σας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγεται η υπερβολική χρήση του καθαριστικού παραπάνω από 1 λεπτό. Εάν, το σαπούνι καθαρισμού παραμείνει στο πρόσωπο σας για παραπάνω από 1 λεπτό θα ξηράνει και θα αφυδατώσει την επιδερμίδα. Η MEY με το ήπιο σαπούνι καθαρισμού FLUIDE NETTOYANT DOUX αναζωογονεί το δέρμα καθημερινά και απομακρύνει ήπια τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Είναι ιδανικό για ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες προσφέροντας καθημερινή ενυδάτωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

2. Επιλογή κατάλληλης ενυδατικής κρέμας

Είναι αρκετά σημαντικό να χρησιμοποιείται η κατάλληλη ενυδατική κρέμα για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Η λάθος επιλογή ενυδατικής κρέμας μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ερεθισμών, αυξημένης λιπαρότητας, ξηρότητας, ακόμα και ακμής. Η MEY προσφέρει μια πλούσια γκάμα από ενυδατικές κρέμες, βοηθώντας στην εύρεση της κατάλληλης για τον δικό σας τύπο δέρματος. Ενδεικτικά, η MEY PROBIOTIC CREAM αποτελεί μια κρέμα 24ώρης ενυδάτωσης, με βασικά δραστικά συστατικά τα προβιοτικά που ενισχύουν το φυσιολογικό μικροβιολογικό φραγμό της επιδερμίδας. Απευθύνεται σε όλους τους τύπους δέρματος και βοηθάει στην ενίσχυση της φυσιολογικής άμυνας της επιδερμίδας.

3. Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας στο τέλος της μέρας

Η αφαίρεση του μακιγιάζ αποτελεί μια πολύ σημαντική διαδικασία, από τη στιγμή που τα υπολείμματα των προϊόντων που παραμένουν στην επιδερμίδα φράζουν τους πόρους και εμφανίζουν ανεπιθύμητη ξηρότητα.

Πώς αντιμετωπίζεται το αφυδατωμένο δέρμα;

Η αντιμετώπιση του αφυδατωμένου δέρματος είναι ένας συνδυασμός σωστής διατροφής, κατανάλωσης νερού και χρήσης σωστών καλλυντικών. Ωστόσο, είναι αναγκαίο να τονιστεί ότι τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας, οι χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, ο ήλιος κλπ. αποτελούν παράγοντες που προκαλούν την αφυδάτωση της επιδερμίδας.

Η σειρά MEY προτείνει την CALMOSIN DERMOCOMFORTING CREAM που απευθύνεται ευαίσθητες, ερεθισμένες και με ανάγκη για ενυδάτωση επιδερμίδες. Η παρουσία πανθενόλης, ελαίου avocado και γλυκυρρητινικού οξέος ενυδατώνει την επιδερμίδα και μειώνει το αίσθημα του τραχέος δέρματος. Είναι κατάλληλη για δέρματα που έχουν ευαισθησία στις κλιματικές αλλαγές.

Προστατεύστε την επιδερμίδα σας από τις ακραίες θερμοκρασίες

Η προστασία του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου αποτελεί ανάγκη ζωτικής σημασίας. Η επιλογή του κατάλληλου αντιηλιακού πρέπει να γίνεται με γνώμονα τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Αυτά είναι:

  • Ο γνωστός «δείκτης προστασίας» SPFπου δρα ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία UVB, η οποία είναι υπεύθυνη για τα ηλιακά εγκαύματα, τα οποία όταν συμβαίνουν επαναλαμβανόμενα μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος.
  • Οι δείκτες PA & PPD, που προστατεύουν ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία UVA, η οποία ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Η MEY προσφέρει το SUN CARE EMULSION με SPF 50+. Διαθέτει αντιηλιακά φίλτρα ενάντια σε UVA και UVB, βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση των βλαβερών επιδράσεων της ηλιακής ακτινοβολίας. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και ιδανικό για πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες.